Image
Loading

Όποιος έχει το μικρόβιο της αλλαγής δεν σταματά ποτέ

Γιώργος Νώλης

Διευθύνων Σύμβουλος Lancom

PLAY NOW - PLAY NOW - PLAY NOW -

Ο Γιώργος Νώλης, ιδρυτής της Lancom είναι ένας προσανατολισµένος προς την πρόοδο και τη γόνιµη δηµιουργία επιχειρηµατίας, που έχει όραµα και θέληση να το υλοποιήσει.

«.....Η Lancom», τονίζει, «....ιδρύθηκε το 2009, όταν µε τον αδερφό µου Σταύρο πήραµε από κοινού µία απόφαση, να παραµείνουµε στη χώρα και συγκεκριµένα στη Βόρεια Ελλάδα, από όπου καταγόµαστε και να προσπαθήσουµε να κάνουµε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο τότε, να εργαζόµαστε γι’ αυτό που αγαπάµε και να συµβάλουµε στην εξέλιξη της χώρας µας.

Αυτό που κρατάμε σταθερό από την αρχή της ίδρυσής μας είναι οι άξιες μας ο σεβασμός για τα στελέχη μας, η διατήρηση πολύ υψηλών standards στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και φυσικά το όραμά μας να αλλάξουμε τις τηλεπικοινωνίες της χώρας μας ριζικά....».

Προσωπικός µου στόχος τότε ήταν να δηµιουργήσω µια εταιρεία που θα αλλάξει τα δεδοµένα της πληροφορικής στην Ελλάδα, να τη στελεχώσω µε ανθρώπους που θα µοιράζονται το ίδιο πάθος µε µένα και θα εξελίσσονται µαζί της. Μην ξεχνάµε ότι όταν ξεκινήσαµε εµείς ο «server» ως έννοια αποτελούσε ειδικό λεξιλόγιο των λίγων που ασχολούνταν µε την πληροφορική και φυσικά µόνο µε την υλική του µορφή και όχι µε τη µορφή του «εικονικού µηχανήµατος» όπως σήµερα.

Οι εξελίξεις από τότε ήταν ραγδαίες στον τοµέα µας και εµείς έπρεπε αλλά κυρίως θέλαµε να τις προλαβαίνουµε. Ήθελα πάντα µια “φρέσκια” εταιρεία µε νέο κόσµο που να µαθαίνουν από µένα και εγώ από αυτούς νοµίζω το έχω καταφέρει.

Το µικρόβιο της αλλαγής, οποίος το έχει δε σταµατά ποτέ γιατί πάντα υπάρχει κάτι που µπορείς να κάνεις καλύτερα.Αυτό που κρατάµε σταθερό από την αρχή της ίδρυσής µας είναι οι άξιες µας ο σεβασµός για τα στελέχη µας, η διατήρηση πολύ υψηλών standards στην εξυπηρέτηση των πελατών µας και φυσικά το όραµά µας να αλλάξουµε τις τηλεπικοινωνίες της χώρας µας ριζικά....». 

To Balkan Gate, το τρίτο ιδιόκτητο Data Center της, αποτελεί το μεγαλύτερο «ουδέτερο» (carrier neutral) κέντρο δεδομένων της Βόρειας Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα, πιο προηγμένα και ενεργειακά αποδοτικά Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ως φαίνεται δε, από την έως τις µέρες µας λαµπρή πορεία της πρωτοπόρου αυτής για τα ελληνικά δεδοµένα εταιρείας, οι ιδρυτές της πετυχαίνουν τους στόχους τους και µε το παραπάνω. Γι’ αυτό και απολαµβάνουν αυτό που κάνουν.

«....Είχα έντονο ενδιαφέρον για την πληροφορική», λέει ο Γιώργος Νώλης και προσθέτει ότι «....στόχος µου ήταν να διευρύνω συνεχώς τις γνώσεις µου και να παρακολουθώ τις εξελίξεις ώστε να εφαρµόζω λύσεις τελευταίας τεχνολογίας. Το άθληµα δεν είναι εύκολο και απαιτεί µεγάλη ευρύτητα πνεύµατος....».  

«....Σήµερα, µπορώ να πωε µε σιγουριά ότι έµεινα πιστός σε αυτούς τους στόχους. Συνεχίζουµε να ευδοκιµούµε, να καινοτοµούµε, να Βελτιωνόµαστε συνεχώς και να διατηρούµε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον. Πάνω απ’ όλα, έχουµε καθιερωθεί στους πελάτες µας, ως ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης, στον οποίο εµπιστεύονται τις λειτουργίες της επιχείρησής τους....», τονίζει ο κ. Γιώργος Νώλης.   

Και στο επίπεδο αυτό, θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι η Lancom είναι η µοναδική ελληνική εταιρεία που διαθέτει τρία ιδιόκτητα Data Centers, τα οποία καλύπτουν γεωγραφικά το µεγαλύτερο µέρος της χώρας, προσφέροντας ένα πλήρες φάσµα υπηρεσιών cloud (laaS/ PaaS/ SaaS), Data Center αλλά και τηλεπικοινωνιών FTTB (Fiber tο the Business) FLASH 2. Σήµερα, µέσω του εκτεταµένου δικτύου οπτικών ινών νέας τεχνολογίας, αλλά και των τριών Data Center της, προσφέρει µια πλήρη γκάµα υπηρεσιών  σε περισσότερες από 1.250 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισµούς.

To Balkan Gate, το τρίτο ιδιόκτητο Data Center της, αποτελεί το µεγαλύτερο «ουδέτερο» (carrier neutral) κέντρο δεδοµένων της Βόρειας Ελλάδας και ένα από τα µεγαλύτερα, πιο προηγµένα και ενεργειακά αποδοτικά Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η αρχική του έκταση του φτάνει τα 2.500 τ.µ., µε αρθρωτό σχεδιασµό, και µπορεί να υποστηρίξει έως και 400 Rack πριν την οριστική επέκταση του στα 10.000 τ.µ. Χάρη στη γεωστρατηγική του θέση και σε συνδυασµό µε τις λοιπές αντίστοιχες υποδοµές της εταιρείας, εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών της, που επιδιώκουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην καρδιά των Βαλκανίων. 

«....Ένα από τα σηµαντικότερα ανταγωνιστικά µας πλεονεκτήµατα στη Lancom είναι η δέσµευσή µας να παρέχουµε εξατοµικευµένες υπηρεσίες στους πελάτες µας. Αντιµετωπίζουµε κάθε εταιρεία και κάθε πελάτη ως µοναδικό, αφιερώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για να κατανοήσουµε σε βάθος τις συγκεκριµένες ανάγκες, προτεραιότητες και επιθυµίες του. Αυτή η κατανόηση µας επιτρέπει να σχεδιάζουµε και να υλοποιούµε την καταλληλότερη υποδοµή προσαρµοσµένη στις απαιτήσεις της κάθε εταιρείας...», τονίζει ο ιδρυτής της  Lancom.  

Είναι χρήσιµο να υπογραµµιστεί στο σηµείο αυτό ότι η Lancom διαθέτει ένα καίριο ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα, που έγκειται στην ικανότητά της να συνδυάζει τους πόρους, την τεχνογνωσία και τη βαθιά δέσµευση για εξατοµικευµένη εξυπηρέτηση. 

Παράλληλα όµως ο ιδρυτής της Lancom δεν χάνει από τον ορίζοντά του το αύριο. Γνωρίζει ότι στην ψηφιακή εποχή, η ταχύτητα παίζει σηµαντικό ρόλο και όποιος το αγνοεί περιθωριοποιείται. 

Στο πλαίσιο  του νέου επενδυτικού του, σχεδίου, έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασίες για την κατασκευή του τέταρτου κέντρου δεδοµένων στην Κρήτη. To Balkan Gate Crete, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο Tier ΠΙ carrier neutral Data Center της περιοχής, αναµένεται να ολοκληρωθεί το 2024. Στόχος της στρατηγικής αυτής επένδυσης είναι να αποτελέσει έναν αποκλειστικά ουδέτερο κόµβο πάνω στον οποίο θα συνδέονται όλα τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών κου θα ποντιστούν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και θα προσαιγιαλώνονται στα υφιστάµενα και µελλοντικά Cable Landing Stations (CIS) του νησιού.

Με την ολοκλήρωση του το Balkan Gate Crete θα διασυνδεθεί άµεσα µε τα υπόλοιπα τρία ιδιόκτητα Data Centers της εταιρείας, δηµιουργώντας µε τον τρόπο αυτό µια ολοκληρωµένη τηλεπικοινωνιακή διαδροµή κατά µήκος της χώρας, η οποία θα προσφέρει εγγυηµένη, ασφαλή και ταχύτατη µεταφορά δεδοµένων από τα Βαλκάνια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το Balkan Gate Crete, σηµατοδοτεί την έναρξη µιας νέας τηλεπικοινωνιακής όδευσης στον άξονα Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Κρήτη, καθώς και µιας εντελώς νέας, βέλτιστης διέλευσης από τη Μέση Ανατολή, τη Βορειοανατολική Αφρική και την Ασία προς την Κεντρική και Βορειοανατολική Ευρώπη. Περιττόν να τονιστεί βέβαια και η µεγίστη γεωπολιτική σηµασία παρόµοιων επενδυτικών σχεδίων.

Σχέδια εξάλλου στα οποία ειδικό βάρος έχουν η διασφάλιση της ποιότητας, της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των υπηρεσιών της εταιρείας. «...∆ιαθέτουµε όλες τις πιστοποιήσεις ISO που αφορούν την επιχειρηµατική µας δραστηριότητα και συµβάλλουν στη διατήρηση κορυφαίων προτέρων...». 

«...Εν ολίγοις, η δέσµευση µας για ποιότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία είναι κάτι περισσότερο από µια απλή πολιτική της εταιρείας - είναι ένα βαθιά ριζωµένο ήθος που καθοδηγεί κάθε µας απόφαση και ενέργεια. Είναι µια υπόσχεση στους πελάτες µας ότι όταν συνεργάζονται µε τη Lancom, επιλέγουν µια εταιρεία που θα προσφέρει σταθερά το καλύτερο, συνδυάζοντας την αιχµή της τεχνολογίας µε το υψηλά εξειδικευµένο προσωπικό της....», λέει ο Γιώργος Νώλης.

Αναφερόµενος δε στη φιλοσοφία της εταιρείας, υπογραµµίζει µε έµφαση ότι «....στη Lancom η καινοτοµία είναι ο πυρήνας της λειτουργίας της. Αντιλαµβανόµαστε πλήρως ότι οι ρυθµοί αλλαγής στον κόσµο της τεχνολογίας είναι γοργοί, και ως εκ τούτου, επενδύουµε ασταµάτητα στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων καινοτόµων λύσεων, προκειµένου να παρέχουµε καινοτόµες υπηρεσίες στους πελάτες µας. Η πελατοκεντρική προσέγγιση αποτελεί οδηγό, στην προσπάθεια µας να προσφέρουµε εξατοµικευµένες υπηρεσίες και ολοκληρωµένες λύσεις στις επιχειρήσεις που µας εµπιστεύονται. 

Επιπλέον, αναγνωρίζουµε τη σηµασία της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης των ανθρώπων µας. Η οµάδα µας αποτελείται από εξαιρετικά εκπαιδευµένους µηχανικούς και προγραµµατιστές, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της δηµιουργικότητας και της επιτυχίας µας.

Προωθούµε τη συνεχή ανάπτυξη και εκπαίδευση τους, προσφέροντας τους το περιβάλλον και τους πόρους που χρειάζονται για να εξελιχθούν. Στη Lancom, έχουµε δεσµευτεί να παρέχουµε υψηλή ποιότητα σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων µας. Από την παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης στους πελάτες µας και την αποτελεσµατική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων µας, έως τον στόχο µας να είµαστε πρωτοπόροι στον τοµέα µας, η φιλοσοφία µας και οι αξίες που έχουµε µας καθοδηγούν και είναι ενσωµατωµένες σε κάθε πτυχή της λειτουργίας µας...».

Όσο για το motto της ζωής του, ο Γ. Νώλης µε µεγάλη φιλοσοφική προδιάθεση, τονίζει: «.....Sky is the limit! ∆εν υπάρχουν πραγµατικά όρια στο τι µπορούµε να επιτύχουµε και να επιδιώξουµε, παρά µόνον αυτά που εµείς βάζουµε στον εαυτό µας. Στη ζωή έχουµε τόσες δυνατότητες, όσες τολµάµε να οραµατιστούµε και όσες παλέψουµε να επιτύχουµε Υπάρχουν απεριόριστες ευκαιρίες και πόροι για να ανακαλύψουµε, να µάθουµε να αναπτυχθούµε και να επιτύχουµε σε κάθε πτυχή της ζωής µας. Όλα ξεκινούν µε ένα όνειρο, και όσο µεγαλύτερο είναι αυτό, τόσο καλύτερα.

Ακολουθεί η προσπάθεια να το πραγµατοποιήσουµε, και ενώ στο δρόµο θα συµβούν αναπόφευκτα λάθη και αποτυχίες, αυτά ακριβώς θα µας δείξουν την πορεία προς την επίτευξη των στόχων µας θα αντλήσουµε διδάγµατα από αυτά και θα συνεχίσουµε να προσπαθούµε µέχρι να επιτύχουµε. Και µόλις φτάσουµε στον στόχο µας, θα θέσουµε νέους στόχους και µε αυτόν τον τρόπο, τα όριά µας διευρύνονται ακόµα περισσότερο.  

Είναι ένα motto που προάγει τη δηµιουργικότητα, την ανεξαρτησία σκέψης και την προσωπική εξέλιξη. Μας ενθαρρύνει να αναζητούµε νέες ευκαιρίες, να επιδιώκουµε το αδιανόητο, να είµαστε φιλόδοξοι και να µη βάζουµε περιοριστικά όρια στον εαυτό µας....»  

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του successtories.gr και για την βελτίωση της online εμπειρία σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Απαραίτητα
Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Εάν ρυθμίσετε τον browser σας, ώστε να μπλοκάρει τη χρήση αυτών των cookies η Ιστοσελίδα ή ορισμένα τμήματα αυτής δεν θα λειτουργούν.
Στατιστικά

Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.

Διάφορα

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.